Home
           Home        Trainingen 2017-2018        Agenda       
Tantra Themadagen

Themadagen

Tantra en de Natuur elementen

Creativiteit

Begeleiding: Alain Art

op zaterdag, een keer per maand

 

Als zintuiglijkheid door het beoefenen van Tantra tot onverwachte hoogten uitgroeit, wat kunnen dan Vuur, Aarde, Water en Lucht onthullen wanneer ze zich gaan vermengen met deze lichamelijke verkenningen?

Een uitnodiging om de natuurlijke elementen je schild te laten vernietigen, en je authentieke zelf bloot te leggen.

 

De verkende thema's:

Deze vier themadagen zijn verbonden met de vier elementen : Aarde, Water, Vuur en Lucht. Ze vormen de inspiratiebron voor deze exploraties die Tantra, Natuurelementen en Creativiteit aan mekaar linken. De creativiteit drukt zich spontaan uit wanneer de geblokkeerde energie in het lichaam loskomt.

Verschillende Tantrische praktijken kunnen worden geëxploreerd, binnen of buiten. Zonder exhaustief te zijn, hier is een lijst van deze rituelen of oefeningen tijdens de themadagen:

Beweging, Shaking, Tribal Dance, Creative Dance, thema-Dance,

Meditaties en oefeningen met bewustzijn bij het ademen

Creativiteit in verschillende vormen van artistieke expressie, in de bodypainting

Massage: Hoewel we geen Tantrische massage beoefenen, kunnen deze begeleide massages het hele lichaam omvatten, in de naaktheid of niet. Je wordt uitgenodigd om elke keer te voelen wat goed voor je is, met respect voor je grenzen, die van de andere deelnemers en het gebruikelijke kader van alle workshops.

Dit alles gebeurt in een geest van uitnodiging en geen verplichting.

 

Themadag 22/09

Het Inuit-verhaal  ‘De Skelet-Vrouw’ die u zal mogen beleven tijdens de eerste dag, laat u een minder gekende facet van het element "Water" ervaren. 

Dit verhaal steunt de vrouw om, op mentaal én cellulair niveau, bewust te worden van de beperkende elementen die zij vanuit haar ‘thuis’ heeft meegenomen. Het stelt haar in staat deze beperkingen los te laten en te transformeren. Het nodigt tevens de man uit om doorheen zijn angsten een meer empathische en medelevende houding te vinden. 

Beiden zullen ook de gelegenheid hebben om het in de tegenovergestelde richting te beleven, in wat je "’de Skelet-Man' zou kunnen noemen. 

Deze verkenning wordt aangegaan door het krachtige fysieke contact met het water en een geleide massage.

 

 

 

 

Themadag 27/10

Het element "Aarde", het vrouwelijke, is verbonden met onze eerste chakra, zetel van vertrouwen en verankering. Wanneer je goed verankerd bent, ontstaat er stabiliteit in je leven, zowel op relationeel als op professioneel gebied. Van hieruit bouw je ook aan je materiële basis in het leven. 

Omgekeerd, veel aantastingen van het vertrouwen kristalliseren in de voeten, de benen, het bekken en de perineum. Daar zal tijdens de tweede themadag ons aandacht naar toe o.a. via aanrakingen. 

Het element Aarde nodigt tevens uit om in het onbekende, het donkere te duiken.


 

 

Themadag 10/11

Het element "Vuur", met zijn diep transformerende kracht, zal onze gids zijn, bij aanvang van de winter, tijdens de korte dagen.

Het kan best een zeer krachtige en betekenisvolle ervaring worden. We exploreren het Vuurorgasme dat via beweging en ademhaling een vurige storm genereert en die we doorheen alle chakra's laten blazen. Boeiend om te ervaren, boeiend om te voelen waar hij wilt stoppen, boeiend om het toch te laten doorgaan, boeiend om zijn effect achteraf te observeren... krachtig, reinigend, energetiserend!. 

 

 

Themadag 15/12

Verbonden met de chakra van het hart, met de longen, met de ademhaling, het thema "Lucht" brengt je, op een ongedwongen wijze, naar je kwetsbaarheid, naar meer openheid en naar overgave: “Surrender !”

In een bad van tederheid zal de kracht van de zachte aanraking en van de bewuste aanwezigheid je intieme reis vergemakkelijken en de veilige pantser rond je hart laten smelten als een aanloop naar de aankomende heilige Kerstdagen. 

 

 

Voor wie :

Mannen en vrouwen, singles en koppels, nieuwsgierig en gepassionneerd door het Leven, open voor het onbedende, voor wat er in je lijf, in je emoties, in je spirit leeft en verlangend naar groei in expansie.

Er zijn geen verreiste.


 

Praktisch:

Locatie en data:

op  22/09, bij « Paradiso », Beekstraat 8, 9968 Bassevelde.

op  27/10, 10/11 en 15/12 bij "Terra Luminosa", Moerhuizestraat 78, 9990   Maldegem

Voorzie een tantrische kit (zie « veelgestelde vragen ») alsook kledij die mag vuil worden (en zwemgerief voor de themadag "Water").

Data en uren:  van 10.00 tot 17.00u

Middagmaal: "Potluck" (je brengt wat lekkers mee om te delen: pasta, soep, saladen, brood, bio sappen, dessertjes...)

Prijs: 75€ per dag, 65€ per dag bij inschrijving aan de 4 themadagen (voorschot wordt dan verrekend op het laatste dag)

Voorschot: 20€ (via overschrijving op het rek.nr. BE62 1032 2464 1661). Saldo cash ter plaatse te betalen.

Inschrijving vooraf nodig via mail terraluminosa@hotmail.com!

• Hoe werkt het?
• Veel gestelde vragen
• Tantric Vibes Dance
• Themadagen
• Gyana Mudra - Aqua Tantra avonden
• Tribal Tantra 2018-2019
• Tantra Sadhana - voor koppels
• Zomerweek in Juli
• Verdiepingsreizen in de Sinaļ-zuid woestijn