Home
           Home        Trainingen 2017-2018        Agenda       
Tribal Tantra

Tribal Tantra 

Een ontmoeting met de Sensuele, Seksuele en Sacrale Energie.

 


 

Dit groei-jaar gaat in de kern over “Jezelf bevrijden, Seksueel bewustzijn, Transformatie, Groeien in verbinding en aanwezig Zijn, Zelfacceptatie, Openen van je hart…”

Het is een uitnodiging om: je intimiteit en seksualiteit vanuit haar diepste potentie te gaan exploreren, je hoofd te leren buigen voor je Lichaam, te ‘Zijn’ bij wat ontstaat, je doelgerichtheid los te laten.

Het groei-jaar bevat 6 weekends die progressief zijn opgebouwd en verspreid over een 10-tal maanden: van eind september 2017 tot en met begin mei 2018.

Voor wie:

Zowel singles als koppels zijn van harte welkom. 

Een voorafgaande ervaring met Tantra is niet nodig indien je vanaf het eerste weekend deelneemt. Vanaf het derde weekend gaan we verder met een vaste groep en/of met mensen die al voldoende ervaringen hebben opgebouwd. 

Deze reeks is tweetalig met simultane vertaling.

Hoe gaan we tewerk?

Via verschillende Tantrische rituelen, meditaties, spel, dans, spiegelwerk, rollenspel, introspectie, communicatie vormen, aparte vrouw/man momenten, aanraken en massage,…   

Wat kan je verwachten van dit traject?

  • We begeleiden vanuit “een uitnodiging aanbieden tot...” Waarbij we zorgzaam en respectvol (niet bemoederend) omgaan met jouw grenzen, eigen tempo, obstakels ed. niets hoeft. Er is ruimte voor dat wat zich AANDIENT. Zelf steun durven vragen en ontvangen is een belangrijk onderdeel van dit groei-jaar. Het voedt o.a. je emotionele en seksuele rijpheid.
  • Een verhoogde zelfacceptatie en gezonde seksuele assertiviteit. Waardering en liefde voor jezelf vormen het fundament voor een gezonde relatie met jezelf en de ander. We gaan o.a. aan de slag met spiegel werk: jezelf en je lichaam zien, voelen, ontdekken, aanraken, het verkennen en herkennen van je grenzen en verlangens en deze leren respecteren en uitdrukken. Het kind in jezelf op een speelse wijze helemaal verwelkomen en omarmen.
  • Meer veiligheidsgevoel ook wanneer je je hart opent. We leven vaak met de illusie dat ‘ons veilig voelen’ van buitenaf komt. Eens je bewust wordt dat ‘veiligheid’ ontstaat door je eigen verantwoordelijkheid op te nemen, dan kan er zich een nieuwe realiteit aandienen met vaak een bevrijd gevoel. Door het observeren van je oordelen, reacties, overtuigingen, defensieve gedragingen krijg je inzicht in je overlevingsmechanisme en de mogelijkheid om dit te transformeren naar een meer open houding. Dit vormt het fundament om te kunnen groeien in verbinding, openheid en kwetsbaarheid.
  • Het aanwakkeren en voluit durven leven van je vrouwelijk en mannelijk potentie. Jouw levensenergie is onafscheidelijk verbonden met het aanwakkeren van je seksuele stroom en de harmonie tussen deze twee polariteiten die we elk in ons dragen. Man-zijn of Vrouw-zijn is vaak een frustrerende kopzorg met als gevolg het imiteren en opgeven van je eigen potentiële kracht die noch vrouw of man dient. De leidraad tijdens dit groei-jaar is je mannelijke en vrouwelijke potentie voluit leven, voelen, vitaliseren op jouw unieke manier en eigen tempo.
  • Een heling van de mannelijke en vrouwelijke intimiteit. Elk van ons, zonder uitzondering, draagt kwetsuren in zich. Ongeacht de aard ervan, vragen deze kwetsuren om bestaansrecht. Deze durven zien, ernaar luisteren, in het NU brengen los van het verhaal, ze in het lichaam leren voelen en erin ademen... biedt een “direct-in-contact-Zijnde” ervaring. Waarbij je lichaamswijsheid wordt aangewakkerd van waaruit inzichten, antwoorden en blijvende transformatie kunnen ontstaan. Dit vraagt een gepaste progressiviteit welke de basis vormt van het “Tribal Tantra” groei-jaar. 

 

De weekends en de data

1/ Erotisch Onschuld                            

                                                     5-6-7 oktober 2018

Maak opnieuw contact met de dansende vreugde van het kind in jou. Door het spel, het aanwakkeren van je zintuigen, proef het grote plezier van Zijn.

Thema: erotische onschuld en mijn lichaam ontdekken en liefhebben

2/ Tantrika                                      

                                                      16-17-18 november 2018

Inwijdende vrouw, Tantrische minnaar : vind het vertrouwen in jezelf en maak contact met je creatieve power, met je seksuele kracht.

Thema: verlangens en polariteit man/vrouw 

3/ Alchemie van Water en Vuur      

                                                      18-19-20 januari 2019

Thema: de Tantrische massage en het begrip « grenzen en grenzen overschrijdingen »

4/ De Magie van "de Man" in overgave

                                                      22-23-24 februari 2019

zie hieronder

5/ De Magie van "De Vrouw" in overgave

                                                     29-30-31 maart 2019

zie hieronder 

6/ Kamatura

                                                      3-4-5 mei  2019                                   

Thema : Liefde voor jezelf en Ritueel Kamatura

 

"De Magie van overgave" bestaat uit twee aanéén gekoppelde weekends: tijdens het eerste weekend zal de man in de ontvankelijkheid gaan, en de vrouw in haar gevende pool zijn. 

Tijdens het tweede weekend worden deze rollen omgedraaid.

De twee weekends staan in teken van ‘de Ode’ aan het water, aan het vloeien,… zowel voor de man als voor de vrouw. Het is een uitnodiging om het droge pad van het ‘moeten’, het ‘presteren’, van de ‘niet-seksualiteit’ te verlaten. 

“Een heel weekend, dit is lang!” Dan is er juist veel te ontdekken: durven ontvangen zonder terug te geven, durven vragen, durven loslaten. En omgekeerd, hoe geven zonder te nemen, hoe geven zonder leeg te lopen en zorgzaam te blijven voor jezelf,…

Dit is een zelden aangereikte kans, ga voor de challenge!

 

Deze weekends worden door Alain Art begeleid.

Assistente: An De Nil

Praktisch:

Elk weekend start om 19u en eindigt op zondag 17u

Contact:  GSM: 0032 495 22 73 62

             terraluminosa@hotmail.com

Plaats: Koningsteen, te Kapelle op-den Bos, nabij Mechelen (20’ rijden van Brussel). Zie ook de foto’s onderaan

Tarief verblijf: maaltijden, hapjes en dranken tijdens de pauzes, kamer en deelname huurkost van de zaal: 160€ per weekend

NB maaltijden zijn voorzien van zaterdagochtend tot zondagmiddag. Geen maaltijd voorzien op vrijdagavond (kan apart besteld worden voor vroegkomers)

Het verblijf: op basis van tweepersoonskamers (lakens en badhanddoeken zijn voorzien). Individuele kamer mits toeslag (+40€ voor de 2 nachten)

Wij zorgen zelf voor de reservatie van uw kamer.

Tarief van de workshops:

  • 235€ per weekend 
  • Inschrijving voor de hele reeks : 195€ per weekend
  • Inschrijving voor één of meerdere weekends waaraan u in het verleden reeds deelgenomen hebt: 135€ per weekend - 120€ indien inschrijving voor de hele reeks

 

Informatie: een vrijblijvend en gratis voorafgaande gesprek is aangeraden. 

Inschrijving op het adres  terraluminosa@hotmail.com

Bij aanvraag van uw inschrijving ontvangt u een mail met een inschrijvingsfiche en een vertrouwelijk individueel informatiedocument per post terug te sturen. Uw inschrijving is definitief na ontvangst van deze documenten en uw voorschot (100€ per weekend). Het voorschot is niet terugbetaalbaar bij annulatie door de deelnemer zelf.

Zie ook « betaling- en deelnamevoorwaarden » op de website.

De weekends kunnen niet opgesplitst worden: je bent verwacht van de vrijdag tot de zondagavond.

Na elke weekend ontvang je per mail een feedback-document waarin je al je commentaren aangaande de locatie, de begeleiding en de inhoud kan neerzetten.

 

 

Tussen de talrijke getuigennissen die we mochten ontvangen, plaatsen we graag deze van Eric S., deelnemer aan de reeks 2017-2018:

"Als  je om wat voor reden maar ook ook dit leest, is mijn advies , gegeven vanuit de  persoonlijke  ervaring, ( het volgen van het Tribal tantra  groei jaar )

Neem deel !

Je wenst wel deel te nemen  aan de hand  van wat je op deze  website  leest , maar in je hoofd is er dat stemmetje : Ja , maar …..

Het fluistert je 101  voor jouw (zeer) goede reden en uitvluchten in om toch  maar niet in  te schrijven . 

Al die  Ja  maars,  wat ze ook zijn, negeer  ze allemaal.

Ongeacht of het nu gaat over:

Bang om pijn te ervaren, oude  of  recente  kwetsuren tegen te komen .

In het verleden seksueel misbruikt, afwijzingsangst, bindingsangst, faalangst, schaamte  over  het eigen lichaam , ik ben nog maagd.

Angst of onzekerheid over  je eigen seksualiteit .

Ongemakkelijk voelen bij intimiteit.

Onervaren, ongeacht je leeftijd. 

Het traject is te:  duur, te  kort,  te lang, verkeerde  moment.

Enz ….

Maar weet dat,

Dit het mooiste geschenk wordt van je zelf aan je lichaam, en het beste medicijn om je emotionele gezondheid te herstellen of te versterken.

Na  afloop jezelf heel dankbaar bent dat je hebt deelgenomen .   

Dat je kracht en steunt vindt en krijgt van de andere deelnemers.

Je ontdek dat je niet alleen bent met je kwetsuur/ angsten omtrent relaties / seksualiteit / intimiteit .

Je los  komt van indoctrinaties omtrent seksualiteit opgelegd door de maatschappij . 

 

Dat  je in een veilig omgeving onder professionele begeleiding de kracht van je eigen seksuele energie leert ontdekken, verwelkomen.

Voor alle duidelijkheid, het gaat hier niet om het opwekken van opwinding, bij 

jezelf of de deelnemers. 

Dat iedereen en altijd jouw grenzen respecteert.

De rode draad in alle weekeindes is je hartsverbinding open/ ontdekken verwelkom .

Zowel naar jezelf als naar andere.

Het open gaan van deze verbinding kan misschien gepaard gaan met emotionele en  of  fysieke pijnen / klachten.

Maar dat weegt niet op tegen de vreugde, levensenergie, schoonheid en nog zoveel  meer die  je daarna ervaart.

Als  man / vrouw heb je na het traject o.a.

 Schaamte /onwennigheid rond naaktheid losgelaten. 

Heb je het inzicht dat het in relaties niet gaat over, 

presteren, geven, nemen, compenseren, invullen van verwachtingen .

Ontmoet  hier als  vrouw, mannen die bereid zij om onvoorwaardelijk vanuit hun hart te leren schenken wat jij en je  lichaam wenst  en waar jij van geniet . 

Dit alles is slechts een klein deeltje van wat een Tantra traject voor mij bracht. 

Zo , tot hier mijn persoonlijke reactie met plezier geplaatst . "

 

 

 

 

                 Koningsteen

 

 

 

           The Tribe heet je Welkom!

• Hoe werkt het?
• Veel gestelde vragen
• Tantric Vibes Dance
• Themadagen
• Gyana Mudra - Aqua Tantra avonden
• Tribal Tantra 2018-2019
• Tantra Sadhana - voor koppels
• Zomerweek in Juli
• Verdiepingsreizen in de Sinaļ-zuid woestijn