Home
           Home        Trainingen 2017-2018        Agenda       
Tantric Vibes Dance

Tantric Vibes Dance

VZW Polariteit - Gent

Op dinsdag 11/09 - 25/09 - 09/10 - 30/10

(deur open om 19.30u) van 20 tot 21.30u

Begeleiding Alain Art

 

Het concept

Zintuiglijkheid, Sensualiteit, Seksualiteit, hartsverbinding... Voed je energie in volle vrijheid!

Tantric Vibes Dance is een volledig vrije dans die je uitnodigt om ten volle aanwezig te zijn bij jezelf en de ander, om je te verbinden met je gewaarwordingen, om bewust te ademen en je vitale energie aan te wakkeren.

Het is een trip waarbij je eerst jezelf kan ontmoeten om pas dan in connectie te gaan met de andere(n) en dit op een veel dieper niveau. Ook een weg om op zoek te gaan naar je grenzen. Wanneer seks, hart en spirit met elkaar verbonden zijn, wanneer er respect is, kunnen we een andere Zijnstoestand bereiken evenals een staat van loslaten. We kunnen ons ten volle en vrij uiten, ons openen voor een meer mysterieuze wereld, die onze ware, vrolijke, sensuele en extatische aard is.

Gesteund of niet door de muziek, laat de danser zich meeslepen door zijn beweging en volgt de natuurlijke stroming van zijn energie.

Deze reis nodigt je uit om helemaal aanwezig te zijn in je lijf, om je verankeren, om je te centeren, om naar binnen te duiken en alles wat « is » te verwelkomen. Wanneer we onze kracht en onze kwetsbaarheid voelen, met vloeiendheid en gevoeligheid, voelen we ook een sterk, liefdevol en soepel hart. 

Lees ook de « spelregels » op de onderaan!

 

Voor wie ?

Voor iedereen, alleen of in koppel, die de Tantrische pad wilt exploreren en de zin van de woorden "betrokkenheid, openheid, kwetsbaarheid, kracht, animaliteit, goddelijkheid, sensualiteit, plezier, expansie, intimiteit, respect" wilt lijfelijk voelen.

 

 

Hoe?

De avond duurt 1 1/2 uur.

We volgen het principe van Tantra Yoga, waarbij, met bewustzijn, gebruik wordt gemaakt van de essentiële tools: beweging, ademhaling en geluiden. We mengen actieve meditaties, Tantrische rituelen en creatieve dans, soms begeleid, soms niet en waarbij het spel, de creativiteit en het ontwaken van de zintuigen worden aangemoedigd.

Je wordt uitgenodigd om je vuur aan te steken en ermee te dansen, om het te laten branden, om je door de Kundalini Slang te laten leiden, om de juiste afstand te vinden, om jezelf en de ander te ontmoeten.

De contact-dans zal ook begeleid worden, je verkent wat goed voor je is, je ontdekt en speelt met je grenzen, om eindelijk naar een staat van innerlijke rust te komen, misschien een "Bliss"moment ervaren.

 

Praktisch

Locatie: Polariteit Vzw, Verkortingstraat 55, 9040 Gent

Zaal: De Deining

Data: 11/09 - 25/09 - 09/10 - 30/10 (mogelijks ook verder in November indien de zaal beschikbaar is)

Tijdstip: van 20.00 uur tot 21.30 uur. Aankomst gewenst vanaf 19.30 uur. We beginnen stipt om 20u: wees op tijd aanwezig om je desnoods om te kleden en de inkom te betalen.

Meebrengen: Blinddoek, kussen, fles water en eventueel reserve kleren.

Inschrijving: bij voorkeur vooraf per mail (terraluminosa@hotmail.com)

Contact GSM: 0495/22 73 62

Prijs: 15 € per persoon, contant bij de aanvang van de avond.


De spelregels !

We geven een algemeen kader aan dat dient gerespecteerd te worden. Daarbinnen kan je echter voluit, onbeperkt en ongeremd expressie geven aan je seksuele en hartsenergie. 

Zo kan eenieder in vrijheid en veiligheid zijn/haar lichamelijke creativiteit exploreren.

het kader :

  • Wat trek je aan? Voel je vrij om je te kleden zoals je wilt. Zoals je je voelt. De uitnodiging is wél om creatief te zijn. Hoe druk je jezelf via je kledij uit? Het gaat dus niet om imponeren, opvallen, oordelen over de ander. Enkel over "jezelf zijn" binnen de ruimte die wij je bieden. En ga het spel met jezelf aan: exploreer je mannelijke en vrouwelijke polariteiten, probeer de kunst van het «doen alsof», hoe zou het zijn om vandaag gekleed als … te zijn en zodoende ongekende lagen van je persoonlijkheid te ontdekken en toe te eigenen?
  • Elke interactie met een andere getuigt van respect. Je geeft aan als je een contact niet wenst en dit wordt door de ander gehoord en gerespecteerd. Je hoeft jezelf niet te verantwoorden; een simpel gebaar volstaat. De aangegane verbindingen zijn vnl. energetisch. Lichaamscontact gebeurt steeds met wederzijdse toestemming. Je laat elkaar los als dit afgerond is (geen storend gedrag achteraf).
  • Stilte: er wordt niet gepraat tijdens het dansen, er wordt gefluisterd in de rustruimte.
  • Finale deelronde: Voel je steeds vrij om al dan niet te delen, ook al moedigen we het aan om daardoor bewustzijn in je ervaring te brengen.
  • Elke danser hanteert zijn eigen kader als norm, ook al is dit beperkter dan het algemeen toegestane kader.  Bijvoorbeeld: als we tijdens een begeleiding uitnodigen tot hand-voorarm aanrakingen, en als de persoon vóór jou dit niet wenst, dan respecteer je dat.
  • De instructies tijdens een begeleiding van de dans zijn steeds een uitnodiging, nooit een verplichting.

 

• Hoe werkt het?
• Veel gestelde vragen
• Tantric Vibes Dance
• Themadagen
• Gyana Mudra - Aqua Tantra avonden
• Tribal Tantra 2018-2019
• Tantra Sadhana - voor koppels
• Zomerweek in Juli
• Verdiepingsreizen in de Sinaļ-zuid woestijn