Back to intro
           Home        Tantra        Wie zijn wij ?        Trainingen        Individuele sessies        Getuigenissen        Woestijnreizen       
Getuigenissen van deelnemers en deelneemsters aan trainingen

Vertrouwelijkheid is een absolute voorwaarde om het thema « Intimiteit » te verkennen. Daarom worden deze getuigenissen anoniem op de website geplaatst:

NB: getuigenissen i.v.m. individuele sessies: zie de item "Individuele sessies"

"Het meest voor de hand liggend was het tweede punt dat je op je Tribal Tantra-webpagina noemt (over het herkennen van de denk- en gedragspatronen), maar ik geloof dat er in de loop van de tijd ook een venster open ging op alle andere punten. Dit lijkt een wonder, overwegend hoe hulpeloos het voelt als je gewaarwordt dat je het moet doen, maar hebt geen idee hoe of waar te beginnen, of hoe je het moet noemen ...

Het is jammer dat Tantra niet meer bekend is bij het professionele publiek, zodat ze het aan mensen kunnen vertellen. In mijn ervaring heeft zelfs een zeer goede therapeut met bepaalde kwesties lege handen wanneer de grenzen van een verbale therapie zijn bereikt.

Onnodig om te zeggen, bedankt dat je dit mogelijk hebt gemaakt. "

19/05/2018           Vrouw

«Lieve Alain,

Deze korte mail om jullie te bedanken voor deze drie weekends. Wat een challenge!

Het werd een mooie ontdekking, met mooie ontmoetingen en vervuld van emoties. Het trilde van alle kanten en mijn innerlijke IK is wakker geschud (hij was helemaal in slaap !). Niet gemakkelijk om al mijn gevoelens uit te drukken en mezelf kwetsbaar te tonen, niet gemakkelijk om mijn schild af te zetten, om mijn mindere kanten los te laten, niet gemakkelijk om los te laten maar langzamerhand en vooral tijdens het laatste weekend voelde ik dat ik het kon…dankzij jullie hulp en mededogen voelde ik me steeds beter en was ik steeds meer in vertrouwen »

03/04/2016             Vrouw

« Ik vind jullie een heel bijzonder team. Heel betrokken bij de groep, veel respect naar elkaar, en ruimte voor improvisatie in het programma. Mooi ook dat bedenkingen binnen het team ruimte krijgen. En het blijft fantastisch hoe er met de verschillen in moedertaal omgegaan wordt! »

09/03/2016             Vrouw

« De attitude, hartelijkheid en inzet van iedereen die meewerkt aan de organisatie vond ik op elk vlak uitstekend. Ook inhoudelijk zit het weekend goed en evenwichtig in elkaar. Het ludieke verrassingselement zorgt voor verluchting, de rituelen en bezinningsmomenten voor de noodzakelijke sereniteit. »

 8/3/2016               Man

« Chapeau voor de organisatie. We wisten wat er zo allemaal op ons af zou komen en toch werden we op verrassende wijze geconfronteerd met dingen welke we niet verwachtten, leerden we bij onszelf weer nieuwe dingen ontdekken qua genot, nieuwe ervaringen, maar ook over de wijze van hoe wij onszelf gedragen. Ik denk bv aan de limieten en het ‘sturen van de gever’: Wat ik niet vraag (of stuur in de richting van) zal ik dan ook niet krijgen. Meer vertrouwen hebben in de partner (ik hoef niet beschaamd of bedeesd te zijn) en weten dat ook zij een limiet heeft en die mag/gaat respecteren.

Ik was ook verrast van mezelf over het feit dat ik dacht geen behoefte te hebben voor een moment met de mannen zelf, om ervaringen te delen in groep. Eénmaal de aanzet er was, was ik bijna niet meer te stoppen met erover te praten. 

Het plezier dat ik ervaarde tijdens dit tantra-weekend zal nog een hele tijd blijven na- zinderen. »

 07/03/2016             Vrouw

« Ik wens ons toe dat het volgende weekend minstens net zo fijn mag verlopen als het vorige. 

Dank jullie wel, want door jullie gezamenlijke inzet was het zeer geslaagd! » 

09/03/2016              Vrouw

« Rond zorgzaamheid: ’t Is een slappe koord, denk ik. Ik ben blij dat jullie heel zorgzaam omgaan met de massages. 

Tot slot: dank dank dank voor het weekend! Ik heb er vorig weekend nog over verteld wat het allemaal met me gedaan heeft. 

De boosheid om de grensoverschrijdingen en dat dat bij het leven hoort. Ik ben verder bezig met m'n grenzen (te willen voelen en aan te geven); het is ook grappig dat ik nu precies overal aanbod van cursussen lijk te zien om hiermee aan de slag te gaan. :-) 'k Was blij dat dat stuk rond grenzen er ook bij kwam in 't weekend!

De massages: leren voelen van binnenuit, ontvangen zonder op te eisen, geven zonder te pushen... »

09/02/2016               Vrouw

« Dag Alain, Ja, ik ben die zondag goed thuisgekomen....heel speciaal...

Op het einde van het weekend had ik heel veel zin om te huilen ...en ik wist niet waarom...ik had zin om naar huis te gaan , me af te zonderen en daar een potje te wenen.

In de stilte van de wagen ben ik beginnen wenen en kwam ik ook bij mijn ontroering. Het bleek eerder ontroering dan verdriet te zijn. Tijdens het weekend had ik tweemaal de extase, de seksuele energie in mezelf gevoeld, helemaal los van iemand anders...zo mooi...tantra, ook de seksuele energie, ik voelde ze voordien niet....als je erover sprak was het nog onbekend voor mij.

Tot vorig weekend dus. Een ontwaken...het kwam niet uit de lucht vallen...de voorbije weken, maanden voelde ik al dat ik seksueel aan het ontwaken was, diep in mezelf...

Het is ongelooflijk hoe tantra mijn leven al veranderde .....ik ben er zo ontzettend dankbaar voor.

Nogmaals dank voor al het moois dat jullie aanreiken. Ook de manier waarop jullie dat doen, vind ik bewonderenswaardig. »

 09/02/2016              Vrouw

« Het vertrouwen in de groep was weer subliem, dank zij jullie… 

Hopelijk ervaarden nieuwe cursisten ook dat gevoel en ging het voor hen niet te vlug

Nieuwe gezichten werden blij onthaald. »

12/12/2015               Man

« Wonderbaarlijk ! Een reuze opening ...

Ik moet het nu laten zakken maar ik denk echt dat er voor ons een vóór en een nadien zal zijn

Jullie zijn super, Ingrid en Alain »

23/11/2015               Man

« Ik heb een blad vol kunnen schrijven van wat ik leerde. Daar neem ik nu 2/3 dingen uit om in mijn dagelijks leven mee aan de slag te gaan. Ongelooflijk hoe 1 weekend zoveel bij mij teweeg kan brengen. Ik merkte de voorbije dagen al verschil in mijn leven. WAAW! »

22/10/2015               Vrouw

« Het was een prachtige ervaring. De plaats is prachtig en de maaltijd lekker.  Alain, je hebt een groot charisma , zeker door  zijn witte kleren komt zijn sterke kracht opvallend naar buiten. Jij brengt een vorm van rust en vertrouwen. Hij kan ook erg dynamisch in de groep bewegen. Barbara, heeft een geweldig zachte en liefdevolle uitstraling. Ze geeft iedereen het gevoel bij haar te kunnen zijn wie ze zijn. Ze maakt op alle gebied een verbinding. De veilige en goed opbouw van het geheel apprecieer ik erg. De deelmomenten zijn wat lang. Maar ze horen bij het geheel en zijn niet dominant op de rituelen. Er was voor alles genoeg tijd. Ik had echter wel heel sterk het gevoel dat het ganse gebeuren veel dieper kan gaan als je dit kunt beleven met je liefdespartner. Maar ieder moet inderdaad zijn eigen weg gaan zonder oordelen, en dat was wel het gevoel dat ik van jullie heb gekregen. Zuiverheid , en dat is geweldig. » 

22/10/2015               Vrouw

« Ik heb zeer waardevolle en mooie ervaringen meegebracht van de twee weekends in die zin zelfs dat ze mijn beeld van de shakti definitief veranderd hebben. Dat is toch wonderlijk? »

01/06/2015                Man

« hoi lieverds

deze stage was een werkelijke openbaring van mijn eigenlijke wezen

dus hartelijk dank om me daar te brengen »

16/10/2015               Vrouw

« Het was een wonderlijke weekend!

Ik ben met angst toegekomen, ik kende niemand. De groep is geweldig geweest met veel lach, empathie, zachtheid en waarachtigheid.

Ik heb erg genoten van de afwisseling tussen meditaties, dansen en lichaamsexpressie. Ik heb mijn plek in de groep gevonden.

Wat ik het meest apprecieerde is de authenticiteit!

Ga zo door, hihihi »

16/02/2015              Vrouw

« Beste Alain,

Ik zou je nogmaals willen bedanken voor de mooie meditatie gisteren waaruit ik veel kracht en moed geput heb. Het is de mooiste geleide meditatie die ik ooit heb mogen ervaren. Voor mij was ze dan ook een 'kosmisch geschenk'. »

08/01/2015              Man

« de aankleding van de zaal…de sfeer…het feeërieke…het feestelijke…de aandacht hiervoor…heb ik een diep respect voor…

Jullie samenwerking….niet altijd evident…jullie openheid naar elkaar toe (niet defensief)...ook meningverschillen kunnen uitgesproken worden... het aanvaarden van anders zijn… ook de humor ervan aanvoelen…mooi om te zien 

De stem…het zachte…het vrolijke…het mannelijke…het vrouwelijke …fijn die verschillen en die afwisseling

Het delen…fijn dat er meer vanuit de essentie kon gesproken worden…mijn aandacht kon dit beter bevatten

Jullie aanwezigheid…er kunnen zijn als het nodig was…als er om gevraagd wordt

De aandacht die er was voor het onzichtbaar..het energetische

vond het leerrijk, boeiend, uitdagend... het heeft mij inzichten gegeven die ik kan gebruiken in mijn dagelijks leven. Het heeft mij doen groeien en het blijft nawerken....

Het is meer dan ik verwacht had »

17/12/2014             Vrouw

« Ik dank je van harte Alain voor je inspanningen ivm woordkeuze en taal (BV universum ipv God, hartsenergie…) ik heb het erg geapprecieerd en wat je vertelt sprak me duidelijker aan »

10/12/2014              Man

« Ik ben gelukkig dat de stage goed verlopen is. Bedankt om mij te verwelkomen voor het vervolg.

Ik besef dat het mijn eigen deel is om de tederheid in mezelf te laten zijn, in mijn intimiteit. Het is mijn verantwoordelijkheid om een stap vooruit te doen wanneer het mogelijk is, om in mijn lijf contact te durven maken met mijn vrouwelijke energie, om de zachtheid die elk man en vrouw in zich draagt toe te laten.

Ik heb besloten om een stap vooruit te zetten in de zachtheid, in het dagdagelijkse

Ik word bewust diep in mij van de krachtige zachtheid van het Tantrische pad die je openbaart »

 27/10/2014            Man

« Beste Alain,

Vooreerst wil ik jou bedanken voor deze heel mooie reis die je ons aangeboden hebt. Ik vertrek met rust en vervuld met vreugde.

Ik heb besloten om met jullie ten volle verder te gaan op dit pad. »

27/10/2014             Man

           Betalingsvoorwaarden        Bereikbaarheid        Contact