Back to intro
           Home        Tantra        Wie zijn wij ?        Trainingen        Individuele sessies        Getuigenissen        Woestijnreizen       
Alain Art

 

Stichter van Terra Luminosa

Begeleider van groepen en individuele sessies

om een afspraak te maken:

terraluminosa@hotmail.com

GSM +32 495 22 73 62

Tarief: 75€ per uur

Ik ben op 08 maart 1962 geboren en ik ben de papa van twee jongvolwassen kinderen, Thomas (°1995) en Eva (°1998).

Ik ben drietalig (F-Nl-E) en mijn moedertaal is het Frans: ik vraag je een vriendelijke glimlach voor al mijn spelling- en grammaticafouten.

 

Wat bezielt mij?

Ik geniet ervan The Tantric Way of Life te beleven, mijn eigen angsten te verwelkomen en al mijn kennis te delen met en steun te geven aan mannen en vrouwen die zelf wensen meer licht te laten stralen in zichzelf en te delen met elk wezen.

Ik voel me bijzonder geraakt en dankbaar wanneer we in een groep, samen, voldoende vertrouwen laten ontstaan zodat de kwetsuren van het hart, van de vrouwelijkheid en de mannelijkheid in het licht durven te komen staan en een weg vinden naar acceptatie, begrip, vergeving en heling.

Ik voel verwondering wanneer mannen zich met hun stralende, standvastige Zonne-energie verbinden en wanneer vrouwen hun veelkleurige, beweeglijke en onvoorspelbare Aarde-energie laten vloeien, wanneer beiden elkaar ontmoeten in een niet te vatten Alchemie. Mijn hart vindt rust wanneer beide seksen verzoening vinden, wanneer de rivaliteiten plaats maken voor zuster- en broederschap, wanneer de verschillen bron worden van waardering en verrijking.

Ik ben ontzettend dankbaar voor alle wonderen die ik tot vandaag in mijn persoonlijk leven mocht ervaren. Zij hebben mij in contact gebracht met zowel extatische momenten, ik denk hierbij o.a. aan ervaringen in de woestijn, aan visioendromen, aan ervaringen in het al-een zijn, en met moment van diepe "darkness", ik denk hierbij aan de dood van een intieme geliefde.

Tantra begeleider-zijn voelt aan als een missie die plots uit het niets in mijn leven kwam opdagen en me voortdurend uitdaagt om mijn "ik" beter te kennen en plaats te ruimen voor en te luisteren naar de andere Stem.

 

Ik ben de oprichter en drijvende kracht achter Terra Luminosa die ik beschouw als een Tantrische beweging, en niet als mijn persoonlijke "visitekaart". Daarom gebruik ik het woord "we" en niet "ik" in alle teksten, wetende dat alle personen die hier meewerken de zelfde stroming volgen.

Buiten Terra Luminosa, ben ik nog steeds een gepassioneerde, praktiserende dierenarts voor gezelschapsdieren.

 

Opleidingen

2010-2012 Gecertificeerde tweejarige opleiding Tantra Skydancing te Montpellier onder begeleiding van Margot Anand, Jelle Bode, Marie Jesu Sandoval, Vasanti, Laurence Heitzmann en Laurent Lacoste

Vanaf 1991, doorlopende workshops Sacrale dans en Dans van de 5 ritmes

Vanaf 1995 workshops onder begeleiding van Deva Utsa (Zonnemaanhuis, Sijsele), volgeling van Osho, o.a. workshops Yoga-dans, meditatie, mannengroepen, zomerweken, sweetlodges, Tantra

Initiatie Feng Shui, kinesiologie, yoga en familie-opstellingen

Workshops dans, sweetlodges en sjamanisme (Agape, Koningsteen, en in Frankrijk)

2008 Opleiding massage hoofd-nek-schouder bij Syntra-West

2009-2010 Volledige individuele opleiding (2jaar) Tantrische massage onder begeleiding van L.Panont, gecertificeerde massageleraar en professionele Tantrische massagetherapeute te Brussel

2011 Opleiding (1jaar) psychotherapie bij P.Wyckmans, te Brussel

Individueel psychologische begeleiding door o.a. Deva Utsa, Christine Van Schoubroek en Crien Heyde 

2017-...: Persoonlijk transformatietrajekt "Sexual Grounding Therapy" in Frankrijk

 

Relevante beroepservaringen

 

2006-2007 begeleiding meditatieve wandelingen bij La Verna

Sinds 2010 oprichting van Terra Luminosa en begeleiding van:

Workshops Tantrische massage « Sacred Touch » te Maldegem, Brussel en Gent

Tantra-avonden, oorspronkelijk in samenwerking met Anna-Maria Mergaert (< « Floweringlove ») en vanaf 2011, op zelfstandige basis te Gent en Brugge

Weekendreeks « Tribal Tantra »: gecreëerd in 2010 in Frankrijk, in samenwerking met Karine Nivon (Tantra teacher in Frankrijk sinds 1995 en uitgeefster van het tijdschrift “Rêves de femmes”) en sindsien jaarlijks hervat.

Tantra weken in Frankrijk

Sinds 2014, reeksen van Tantra-weekends voor koppels en zomerweek in samenwerking met Ingrid Marcq

Sinds 2017 begeleid ik woestijnreizen in Egypte.

Individuele begeleidingen

 

 

• Alain Art
• Agista Sotoudeh
• Ingrid Marcq
           Betalingsvoorwaarden        Bereikbaarheid        Contact